Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 08:25 - Батков, за анонимник ли ще даваш 100 000 евро?
Автор: rean Категория: Спорт   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0






  image  Шуробаджанащината е на път да се завърне отново на Герена Собственикът на Левски - Тодор Батков, е готов да дава по 100 хиляди евро годишна заплата на сравнително неизвестния, поне в България треньор Чеслав Михниевич, стана ясно днес. Евентуалното пристигане на 39-годишния полски специалист на "Герена" обаче сериозно "намирисва" на шуробаджанащина, тъй като той е лансиран от кума на Батков - мениджъра Петьо Заберски.

Наставникът е клиент на импресариото и по тази линия е бил предложен на адвоката да поеме сините през зимата. Въпреки че Михниевич направи шампион на Полша скромния тим на Заглебие Любин през 2007 г. и е носител на Купата и Суперкупата на своята страна за 2004 г., неговата визитка като цяло е скромна, а и според запознати му липсва достатъчно опит, за да застане начело на клуб като Левски.

Ако на Михниевич бъде поверен треньорския пост на столичани, защото е близък на Зеберски, то това би било "през главата" настоящия предводител на левскарите - Георги Иванов. Гонзо едва ли ще приеме спокойно факта, че президентът Батков пренебрегва неговото мнение относно толкова важен въпрос като треньорския пост в Левски.

Това подсказва, че въпреки приказките на юриста пред публиката, че ще даде пълната власт в клуба на синята легенда, целта му е той да продължи да "дърпа конците" в отбора. С поставянето на "свой човек" за наставник Батков ще ограничи позициите и влиянието на Гонзо върху първия тим.

Именно заради преговорите с поляка не се стигнало до договорка с Вячеслав Грозни, който е бил съгласен да получава горе-долу същите пари, довериха близки до "Герена" хора. За разлика от Михниевич обаче, бившият наставник на руските Спартак Москва и Терек вече се е доказал в професията, а и има опит на "Герена", след като водеше сините преди 10-ина години.

Подобно е положението и с българите Станимир Стоилов и Димитър Димитров. Както е известно, Мъри и Херо показаха качествата си не само в Левски, но и в националния отбор на България, където записаха добри резултати. Двамата също със сигурност няма да излязат по-скъпо на Батков от поляка. Ако Михниевич, който в момента е начело на Арка Гдиня, акостира на "Георги Аспарухов", ще му трябва и доста време за аклиматизация, докато се запознае с обстановката в българската действителност.

Така на практика е явно, че в Левски ще продължат да се въртят едни и същи схеми на управление. Интересното е, че подобна сума - около 10 000 евро на месец, взимаше и сърбинът Ратко Достанич. Това е индикация, че въпреки световната финансова криза, носителят на орден "Стара планина" все още успява да отделя подобни средства за треньорска заплата. Така че стига да иска, той би могъл да доведе на "Герена" по-именит и сериозен специалист, който да се заеме с подготовката на Левски.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rean
Категория: Други
Прочетен: 67481
Постинги: 26
Коментари: 23
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930